top of page
varikonsultointi

COLOR DESIGN

Teollisuusmaalit, värikonsultointi

Color Design on Lechlerin väriprojekti, joka on toteutettu yhteistyössä milanolaisen teollisen suunnittelijan Francesca Valanin kanssa. Yhdessä Valanin kanssa Lechler tutkii ja ennustaa tulevaisuuden väritrendejä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä , jonka lopputuloksena pystymme tarjoamaan värikokoelmia pohjautuen tulevaisuuden väritrendeihin. Nämä kokoelmat toimivat työkaluina ja apuna suunnittelussa. Kokoelmat on suunniteltu erityisesti designteollisuuden ja arkkitehtuurin tarpeisiin, mutta ne toimivat erinomaisesti myös esimerkiksi urheiluvälineissä, käyttökohdeissa vain mielikuvitus on rajana. Värit eivät ole standardivärejä, vaan kaavoitettu tämän projektin tarpeisiin ja näin saatavilla vain Lechleriltä. Näiden värien lisäksi suunnittelijan käytössä on tietenkin myös eri standardien värit, kuten RAL, NCS, Pantone jne. sekä muut Lechlerin kehittämät värikartastot, jotka tarjoavat yli 4000 värireferenssiä.

 

HERÄTÄ TUNTEITA 

Väreillä ja pinnan efekteille voi tehdä sen tärkeän eron kilpailevaan tuotteeseen ja Lechler haluaa kannustaa suunnittelijoita panostamaan värisuunnitteluun paitsi jo suunnittelun alussa, mutta myös kun vanha tuote halutaan uudistaa. Väritrendikokoelmien avulla tarjoamme ehdotuksia, inspriraatiota ja teknistä tietoa - kasvattamalla tietoa siitä mikä on mahdollista maalin ja värin keinoin. Maali on muutakin, kuin väri, se voi olla myös käsinkosketeltava efekti. Väreillä on mahdollisuus herättää tunteita.

 

VÄRIN ja EFEKTIN TÄRKEYS

Väri ja/tai efekti ovat erottamaton osa tuotetta. Niiden tulee tukea lopputuotteen muotoa ja käyttötarkoitusta, sekä antaa sille lopullinen viimeistely ja loppusilaus.  Yhtä tärkeää on ottaa huomioon tuotteen elinkaari. Klassiset värit sopivat tuotteisiin, jotka on ajateltu kestävän isältä pojalle. Myös väreissä neutraalit sävyt kestävät paremmin aikaa, tämä on otettu huomioon myös Lechlerin väritrendikokoelmissa. 

 

RATKAISU KOKO TUOTANTOON tai PULVERIMAALAUKSEN RINNALLE

Märkämaalauksen etuna on toteuttaa erilaisia efektejä ilman, että tuotantomäärien tarvitsee olla suuria. Märkämaalaus tarjoaa myös suuremmat mahdollisuudet erilaisten efektien suhteen. Myös märkämaalaus voi olla ratkaisu "LIMITED EDITION" tuotantoihin silloinkin, kun pääasiallisessa tuotannossa käytetään pulverimaalausta. Rajoitetulla tuote-erällä voidaan lisätä tuotteen kiinnostavuutta.

 

MIHIN MÄRKÄMAALAUS SOPII?

Märkämaalaus soveltuu erilaisille pinnoille keramiikasta metalliin ja kaikkeen siltä väliltä. Tärkeää tuotetta valitessa on tietää pinnan materiaali ja pinnan vaatimukset, jotta maalituote voidaan valita oikein.

 

FUORISALONE 

Lechler otti vuonna 2015 ensimmäisen kerran osaa designmaailman kohutuimpaan tapahtumaan Fuorisalone tapahtumaan Milanon Design viikoilla, jossa se sai erinomaisen vastaanoton.  Lechlerin kumppanina me Ykkösvärissä voimme tarjota kurkistuksen siihen mitä viikolla on tarjolla. 

 

Suunnittelija, valmistaja tai työn maalauksen toteuttaja, kun haluat kuulla lisää värien mahdollisuuksista ja/tai haluat nähdä tulevaisuuden väritrendit, ota yhteyttä: paula.volotinen (a) ykkosvari.fi 

 

Tutustu myös valmistajan sivuihin: www.lechler.eu

VÄRITRENDEJÄ KOKOELMASTA: ACROMATICA

VÄRITRENDEJÄ KOKOELMASTA: CLASSICS

VÄRITRENDEJÄ KOKOELMASTA: GOLDEN SHADES

Color Design

VÄRITRENDEJÄ KOKOELMASTA: PASTELLI ja POLINEUTRI

Teollisuusmaalit

VÄRITRENDIKOKOELMAT

värimallit

ARCHITECTURAL COLOR COLLECTION - Kokoelma arkkitehdeille

värimallit arkkitehdeille

CUBE EFFECTS - 1400 METALLISÄVYÄ

värimallit

ESIMERKKEJÄ MUISTA SAATAVILLA OLEVISTA VÄRIKOKELMISTA

Värikokoelmat
bottom of page